Card image cap

E-learning : Passagiersrechten

Academische opleiding

Organisator : Dugardyn & Partners
BTA icone map

Vluchtwijzigingen, vluchtannulaties, problemen met de feeder,... de airline die te pas of te onpas overmacht inroept! Wie is hiervoor verantwoordelijk en wat zijn mijn rechten en plichten als organisator of doorverkoper.

Wat met bijstand aan de passagiers, wie regelt de overnachting? Wil jij ook graag antwoord krijgen op deze vragen?
 

Schrijf je dan in voor onze opleiding "Passagiersrechten en luchtvaartwetgeving". Tijdens deze training bespreken we de aspecten van de luchtvaart wetgeving die een directe impact hebben op jouw activiteit als reisagent, reisorganisator of touroperator.

Aan de hand van concrete cases gaan we in op recente ontwikkelingen in de rechten van passagiers (EU Verordening 261/2004), de beginselen van het Verdrag van Montreal en de interactie tussen deze rechtsinstrumenten en de Pakketreizenwet van 2017.

 

Inhoud

  1. Wat is het verschil tussen het Verdrag van Montreal en EU Verordening 261/2004 ?
  2. De basisregels van de Denied Boarding regulation (EU Verordening 261/2004)
  3. Welke invloed hebben vluchtwijzigingen en -annulaties op mijn rechten & plichten als organisator cfr. de Pakketreizenwet?
  4. Wat zijn mijn rechten & plichten als ik optreed als doorverkoper ? Verkoop van flight only vs. pakket van de touroperator.
  5. Zijn de voorwaarden van de maatschappij onoverkomelijk of kan ik mij op bepaalde verdragen verhalen.

 

Docent

Meester Olivier Dugardyn staat bekend als een toonaangevend advocaat op het gebied van luchtvaart- en reisrecht. Hij staat kleine en grote reisondernemingen in Europa en daarbuiten bij, OTA's, nationale en internationale brancheorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, cruisemaatschappijen, spoorwegen, hotelbedrijven, aansprakelijkheids- en insolventieverzekeraars, technologieleveranciers en overheden. Hij geeft regelmatig lezingen en is auteur op dit gebied. Hij is eveneens voorzitter van het arbitraal college van de Belgische Geschillencommissie Reizen.

 

Procedure:

  • Je schrijft je hieronder in met je BTA-login.
  • Ons secretariaat zal je toegang verlenen tot het e-learningplatform, je ontvangt hiervan een mail (binnen de 48u).
  • Je klikt op de link in de email en maakt je profiel aan voor het 360learning-platform
  • Je kan de e-learning starten en volgt de videofragmenten wanneer het jou past. Aaneensluitend of op verschillende dagen...

 

Deze e-learning is gratis voor CP200 werknemers en agentschappen die bezig zijn met het verkrijgen van het CERTA-label.

Als je aan geen van deze 2 criteria voldoet, kunnen we je toegang bieden tot alle e-learningcursussen die momenteel beschikbaar zijn voor €599 exclusief BTW.

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@bta-travel.be 

 

Aanmelden