Belgian Travel Academy
 

CERTA: Gefeliciteerd met onze nieuwe gecertificeerde medewerkers!

Op maandag 19 februari 2024 kwam een nieuwe certificeringscommissie bijeen om de kandidatuur van twee agentschappen voor het CERTA-label 2024-2025 te valideren.

Proficiat aan Freya De Prins en Dirk De Waegeneiire, vertegenwoordigers van Act-wise en Adagio!

 

 

We wachten op jou om een van onze ambassadeurs te worden, dus wacht niet langer om je bij ons aan te sluiten. De volgende vergadering van de certificeringscommissie vindt plaats op 18 maart 2024!

Wil je hulp bij het voldoen aan de 17 criteria? Het enige wat je hoeft te doen is ons een e-mail te zenden naar certa@btc-travel.be en we regelen een afspraak met je via TEAMS. We begeleiden je dan graag door alle stappen zodat je snel ook van het label kan genieten.

Nogmaals gefeliciteerd voor hen en alle CERTA-agentschappen, bedankt voor jullie vertrouwen.

 
 
 

Opname van PBM's tijdens het reizen

BTC is een actief lid van de Franse vereniging ATR - Agir pour un Tourisme Responsable.

Op vrijdag 16 februari 2024 namen we deel aan een vergadering over reizen voor personen met beperkte mobiliteit, die 5,3% van de Europese bevolking uitmaken.

Het doel van de vergadering was om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voor reisprofessionals en om informatiefiches op te stellen voor zowel organisatoren als klanten. Het gebrek aan internationale normen en de discussies over hoe deze obstakels overwonnen kunnen worden, maken dat we meer willen weten over de vooruitgang die op dit vlak geboekt wordt.

Hoe weet je de grootte van bedden in hotels? Welke begeleidingsservice is er mogelijk en op welke luchthavens? Zijn de stoelen in het vliegtuig breed genoeg? Enz...

Het doel van deze werkgroep binnen ATR is om handige factsheets te maken en ze te delen met haar leden. Zodra ze klaar zijn, kunnen jullie erop rekenen dat we ze met jullie zullen delen!

 

 
 
 

ATRE: Profiel van een Belgische ambassadeur, Fabian Pirard

Deze week praten we met je over de Belgische ambassadeur voor het ATRE-project, Fabian Pirard , oprichter van Railtrip.

Waarom Fabian Pirard?

Hij is gespecialiseerd in treinvakanties en nodigt je uit om verschillende regio's van Europa te ontdekken.

Hij stelt ook voor om te genieten van de luxe van het nemen van de tijd, een rondtrekkende reiservaring die de gastbevolking en het milieu respecteert en die kwaliteit boven kwantiteit verkiest.

Waar gaat het allemaal om?

Reisbureaus en touroperators hebben de verantwoordelijkheid om een reispakket aan te bieden dat de bestaande omgeving van de bestemming echt respecteert. Bied bestemmingen aan die dichter bij huis liggen en innovatief zijn. Diversifieer het aanbod om een unieke ervaring te creëren. Vermijd overtoerisme en cultiveer diversiteit. Integreer milieuvriendelijke vervoersmogelijkheden en accommodaties die dezelfde milieuwaarden respecteren.

Waarom moeten we nu actie ondernemen?

Verhoog het bewustzijn en breng alle betrokkenen in het toerisme samen om de boodschap van ecologische transitie voor iedereen duidelijker te maken. Neem obstakels voor verandering weg door lokale, nationale en internationale succesverhalen te promoten. Innoveer zo mee het toerisme van morgen.

Wil je onze Belgische ambassadeur beter leren kennen en meer over hem weten, klik hier op de videolink!

 
 
 

Opleiding in de kijker :

 

Sunny Cars good to know
À la demande : l'IA appliqué au secteur du voyage
À la demande : Droit des contrats

cliquez ici
cliquez ici
cliquez ici

 

 
 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons op onze sociale media

 

 

 

 

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]