Belgian Travel Academy
 

Travel Intelligence - One pager

Voordat we allen ons scherm sluiten om volop te genieten van de eindejaarsfeesten, delen we graag met u de positieve cijfers van de georganiseerde reismarkt in 2023! Met dank aan de 100+ reisondernemingen die al sinds januari hun cijfers delen.

Download de samenvatting (One-Pager versie Q4 2023) hier

De grafieken spreken voor zich:

  • Wat betreft de boekingen, heeft het eerste kwartaal van 2023 de cijfers van vóór Covid ruimschoots overtroffen, zonder echter een afname van de reserveringsgewoonten in de volgende maanden te markeren: 2023, bevestiging van een ZEER goed jaar voor Belgische reisondernemingen;
  • De first minute reserveringen zijn weer in trek, de Belg blijft voorzichting en boekt graag zijn reis "op tijd" waar de last minute periode eerder gericht is naar een jonger publiek en voornamelijk 'online' wordt geboekt;
  • Italië is dit jaar met 2 punten gestegen boven Griekenland, die respectievelijk een half punt heeft verloren in het tweede semester van 2023, de long haul-bestemmingen blijven stabiel tussen de twee perioden.

We zijn blij met deze cijfers en verheugd dat onze sector het goed doet.

Afspraak begin februari voor een diepgaandere analyse van het volledig jaar 2023 en de eerste trends voor 2024.
Dit eerste rapport in 2024 zal ook belangrijke aandachtspunten opnemen op het gebied van wetgeving, want voor Europa en in het kader van zijn klimaatverplichtingen, veranderen de zaken snel.

 

 
 
 

ATRE: Spaanse ambassadeur

 

Deze week praten we met je over de Spaanse ambassadeur voor het ATRE-project, Natasa Chatziioannou, oprichter van Smirli Nature Experiences, outdooractiviteitenbegeleider en wandelgids.

Waarom Natasa Chatziioannou?

Natasa besteedt veel tijd aan bezoekers en is erin geslaagd om banden te smeden tussen mensen, natuur en cultuur. Haar lokale en regionale expertise, haar kennis van het terrein en haar beschikbaarheid zijn allemaal troeven die ervoor zorgen dat ze een stevige basis heeft bij zowel bezoekers als lokale gemeenschappen, waardoor ze een echte referentie is in haar vakgebied.

En hoe doe je dat?

Ze is bijvoorbeeld ongeëvenaard in het helpen om je wandeltas op de juiste manier in te pakken. Hier zijn een paar tips: neem een kleine vuilniszak mee om je afval in te doen als het nodig is, neem een geïsoleerde waterfles mee, neem een filterrietje (zodat je nooit zonder water komt te zitten), neem een vuursteen in plaats van een aansteker, gebruik een kaart in plaats van een telefoon om je open te stellen voor de natuur.

Waarom moeten we nu handelen?

Het is een directe getuigenis van de effecten van klimaatverandering op watervoorraden, vegetatie, wilde dieren en menselijke activiteiten. Mensen zijn afhankelijk van het milieu, niet andersom. We leven in moeilijke tijden, met extreme weersomstandigheden, bosbranden, gebrek aan sneeuw enzovoort. We worden geconfronteerd met nieuwe risico's en om daarmee om te gaan moeten we onze gewoonten veranderen en uit onze comfortzone stappen. Onze planeet is stervende en we moeten ernaar luisteren en haar meer respecteren. In Griekenland bijvoorbeeld blijven sommige bossen gesloten om het risico op brand te vermijden, omdat hittegolven vaker voorkomen en intenser zijn. Tegelijkertijd zijn de wandelperiodes veranderd vanwege de hittegolven.

 

Wil je meer weten over Natasa Chatziioannou? Klik dan op deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=ale75sLxnKc

 
 
 

Niet missen: webinar EHBOpleidingsplan

 

 

Ben je al mee met de nieuwe arbeidsdeal ?

Cevora kan je helpen bij het opstellen van een opleidingsplan tijdens een kosteloze workshop of webinar. Wantโ€ฏeen goed opleidingsplan opstellen, daar wordt je onderneming werksterker van.

 

Webinar

Telt je onderneming 20 medewerkers of meer? Dan verplicht de nieuwe arbeidsdeal je om een opleidingsplan op te stellen. En wat werd er bepaald voor kleinere bedrijven?
Cevora helpt jou graag op weg tijdens een gratis webinar. Aan de hand van een template lichten ze toe hoe je zo’n opleidingsplan voor je onderneming kan opstellen.

Schrijf je nu gratis in voor 1 van de 3 webinars

๐Ÿ‘‰ Dinsdag 23/1 om 11u (schrijf je in)
๐Ÿ‘‰ Dinsdag 6/2 om 11u (schrijf je in)
๐Ÿ‘‰ Woensdag 21/2 om 11u (schrijf je in)


Wat mag je verwachten?

>> Sessie van 1u
>> Toegankelijk voor iedereen, zowel kleine als grote bedrijven
>> Praktische en toepasbare tips

 

 
 
 

Opleiding in de kijker :

 

Sociale media en AI-trends voor contentcreatie in 2024

Klimaatverandering

E-learning: Sales technieken

klik hier
klik hier
klik hier

 

 
 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons op onze sociale media

 

 

 

 

 

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]