Belgian Travel Academy
 

ATRE: ontdek onze ambassadeur van de week

 

ATRE, deze week vertelt María José Meda, chef-kok van restaurant El Batán:

"Wist je dat de toeristische sector verantwoordelijk is voor ongeveer 8% van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd? De drie grootste uitstoters zijn transport, catering en accommodatie (14%).

Waarom zou je?
Bij Hospedería El Batán zijn we toegewijd aan het hotelwezen, het toerisme en vooral de gastronomie. Daarom geloof ik dat onze sector een belangrijke bijdrage kan leveren aan het beperken van de klimaatverandering.


Hoe kunnen we dit doen?
Door het verminderen van transportafstanden, afval (met name voedselverspilling), vleesconsumptie enzovoort. Bovendien gaat de groeiende vraag naar toerisme in de richting van meer duurzaamheid. Ik denk dat we moeten profiteren van deze vraag op de markt en nieuwe ervaringen moeten aanbieden in de agrovoedingssector, en ik geloof dat Hospedería El Batán precies dat kan doen.

Waarom nu?
We zijn hier al meer dan 20 jaar, in onze eigen zaak. We hebben altijd vertrouwd op lokale producten en seizoensgebonden grondstoffen... Maar waarom nu? Nou, ik denk dat we ons, nu we te maken hebben met klimaatverandering, nog meer moeten richten op de seizoensgebondenheid van onze grondstoffen, die afkomstig zijn uit onze regio, waar de landbouw zwaar wordt getroffen door klimaatverandering, watertekorten en extreme weersomstandigheden. Daarom moeten we groenere menu's aanbieden, die meer gebaseerd zijn op seizoensgroenten, op de producten die ons grondgebied biedt en vooral ook op een gezonder en evenwichtig dieet waarin voedingsstoffen het belangrijkste element zijn."

 

Meer weten over Maria José Meda?
Bekijk haar videopresentatie hier

 
 
 

The Shift : Infosessie


Infosessie De Verschuiving

Wanneer? 8 december | 09:00 - 10:00


Wil je je aansluiten bij een community van meer dan 580 leden en bijdragen aan de overgang naar een duurzamere economie en samenleving?
Kom meer te weten over het netwerk van The Shift, de komende activiteiten en alle voordelen om je bij The Shift aan te sluiten tijdens een infosessie op vrijdag 8 december van 9.00 tot 10.00 uur.

Dit zal ook een gelegenheid zijn om ideeën uit te wisselen met andere gelijkgestemde organisaties.

Informatie en inschrijving door hier te klikken!

 
 
 

Opleiding in de kijker :

 

 Social media en AI-trends

E-Learning: Marketing in toerisme

BTW in de reissector

Klik hier
Klik hier
Klik hier

 

 
 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons op onze sociale media

 

 

Tips van het moment;

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Pagtour, via de speciale ruimte op hun startpagina: je vindt er regelmatig BTC reviews.

 

 

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]