Belgian Travel Academy
 

Het CERTA-label & CERTA Green-label

 

 

 Wat is de betekenis van het CERTA-label?

Het CERTA-label is een Belgische certificering die uitsluitend is ontworpen voor reisbureaus en touroperators.

Dit label stelt elke organisator in staat om zijn eigen conformiteit zelf te evalueren en moedigt de voortdurende scholing van zijn teams aan. Het heeft steeds meer belangstelling binnen de FOD Economie, die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de gedragscode, evenals bij belangrijke beroepsfederaties zoals BECI, UCM en Unizo.

 

Bovendien is het nu vereist door Waalse gemeenten voor elke inschrijving op openbare aanbestedingen.

Het CERTA GREEN-label gaat nog een stap verder door het duurzaamheidsproces van het internationale TRAVELIFE-label te integreren, waarvoor de BTC een certificering als coach heeft behaald. Dit betekent dat uw label internationale erkenning krijgt, wat zeer waardevol is!

Als u het label nog niet heeft behaald, nodigen wij u uit om onze website te bezoeken of contact met ons op te nemen. In 2024 zullen gelabelde organisaties in de schijnwerpers staan, of het nu in de pers is, op sociale media of op televisie. Mis dit niet!

 
 
 

Wie zijn de Italiaanse ambassadeurs van ATRE?

 

Wie zijn de Italiaanse ambassadeurs van ATRE?
Wat is hun visie op koolstofarme reizen? Wat zijn hun beste praktijken? Alle Italiaanse ambassadeurs:

Daniela Campora
Voorzitter van "il Volo Della Rondine".
Coördinator voor diversiteit, gelijkheid en inclusie bij AITR

"Het klimaateffect is een van de sleutelelementen van verantwoord reizen. Voor mij betekent reizen met een lage koolstofuitstoot nadenken over de jongere generatie en het ondersteunen van een andere vorm van toerisme om het 'andere' en 'elders' te ontdekken door middel van een reis die bovenal is gebaseerd op de relatie met de natuur."

Roberto Dati
Directeur van de vereniging "Retour"

Coördinator van de school voor verantwoord toerisme bij AITR

"Bij de voorbereiding van een reis meet ik de milieueffecten van het vervoer en zet ik me in om de minst vervuilende opties te identificeren. Bijvoorbeeld, voor zeer populaire bestemmingen is het verleidelijk om 'alles te zien' door meerdere binnenlandse vluchten te nemen, maar om beide behoeften te verzoenen, kan men kiezen voor nachtelijke treintransfers of, indien nodig, lange busreizen."

Enrico Marletto
Voorzitter van "Viaggi Solidali"

Coördinator van het Casa Conte Rosso-project, het huis van de verantwoorde reiziger

"Het draait om het optimaliseren van de manier waarop we reizen om de milieueffecten in termen van CO2-uitstoot te minimaliseren. Het minimaliseren van de impact betekent niet dat je het volledig moet elimineren (wat soms onmogelijk is), maar kiezen, voor zover mogelijk, voor de meest redelijke oplossing met lage CO2-uitstoot."

 
 
 

Niet te missen : Onze informatiesessies op BTExpo!

 

 

Maak je klaar voor het evenement van het jaar: BTExpo 2023!

Over minder dan een week is het zover! We hopen jullie in grote getale te zien, wij zullen er zijn!

We organiseren twee workshops van elk 30 minuten, waarin we onze plannen voor 2024 met betrekking tot training, het CERTA-label, CERTA Green, het Travel Intelligence Report (TIR) en onze duurzaamheidsprojecten met jullie zullen delen.

Maar let op, de plaatsen voor deze sessies zijn uiterst beperkt, slechts 12 deelnemers per sessie! Reserveer snel je plek op de website van de Belgian Travel Academy om deze kans niet te missen om je kennis in korte tijd maximaal te vergroten.

Inschrijving voor de sessie van 10.30-11.00 uur
Inschrijving voor de sessie van 11.00-11.30 uur

We zullen ook een stand hebben waar we jullie in groten getale verwachten.

 
 
 

Nieuw: AI in de Reissector... #wadoededermee

 

Op woensdag 22 november zullen we samen met Pieter Weymans, hoofdredacteur van Travel360°, ons verdiepen in de wereld van AI (Artifical Intelligence) en leren in welke mate AI ons leven als reisprofessional gemakkelijker kan maken.

Generatieve AI-modellen transformeren de manier waarop we werken, reizen verkopen en klantenervaringen verbeteren. Deze opleiding zal de mogelijkheden van AI-toepassingen zoals chatGPT verkennen en demonstreren hoe deze kunnen bijdragen aan de optimalisatie van bedrijfsprocessen in het reiskantoor.

Tijdens de cursus zullen we de basisbegrip van AI en de toepassingen in de reissector leren, de praktische kennis zien van hoe chatGPT taken kan stroomlijnen, inzicht krijgen in het schrijven van krachtige prompts en in de strategische voordelen van AI-investeringen.

 

Wanneer ? Woensdag 22/11

Hoe laat? van 9u30 tot 12u30

Waar?

Embuild Oost-Vlaanderen/Huis van de Bouw
Tramstraat 56
9052 Zwijnaarde (Gent)

Meer informatie en inschrijven doe je via deze link

 

 
 
 

Opleidingen in de kijker:

 

Ken jezelf en werk beter samen met anderen

BTW in de reissector & PRW in de praktijk

Get2Know Lufthansa Group

Klik hier
Klik hier
Klik hier

 

 
 
 

Blijf op de hoogte !

Volg ons op onze sociale media 

 

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]