Belgian Travel Academy
 

BTExpo, minder dan een maand te gaan !

We zullen er zijn, en dit is het perfecte moment om het volgende voor te stellen :

 1. Onze gloednieuwe opleidingsbrochure: meer dan 60 opleidingen die op maat georganiseerd kunnen worden voor onze sector;
 2. Het Belgische label CERTA en CERTA GREEN (in samenwerking met TRAVELIFE) en de zichtbaarheid voor uw bedrijf;
 3. Ons "BIG DATA" - project met onze TRAVEL Intelligence-rapporten en het belang van UW toestemming om gegevens geanonimiseerd te delen;
 4. Onze samenwerkingsprojecten met andere landen, want "samen staan we sterker"...

En natuurlijk ook "meet the team", kom zeker langs op onze stand waar we beschikbaar zijn om te praten, vragen te beantwoorden en uit te wisslen over uw projecten, doelen en ambities in de reissector.

Er zijn twee workshops van 30 minuten voorzien als infosessie. Let op, de plaatsen voor deze workshops zijn beperkt (12 plaatsen beschikbaar per sessie). We moedigen u aan om u nu in te schrijven om uw plaats zeker te stellen.

Tot ziens op BTExpo!

 

 
 
 

Travel Intelligence Report: Aflevering 2 :Multimodale Digitale Mobiliteitsdiensten

 

Uittreksel uit het Travel Intelligence Report Q3 2023 | Fit for 55-pakket (Verordening (EU) 2021/1119).

De post-Covid-periode heeft een indrukwekkend aantal Europese voorschriften op het gebied van klimaat, energie, landgebruik, vervoer en belastingen voortgebracht, met als doel de netto-uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990. Dit wordt het "Fit for 55-pakket" genoemd, dat in juli 2021 door de Europese Commissie werd gepresenteerd.

Verschillende voorschriften hebben betrekking op onze sector en de data van inwerkingtreding van deze verordening komt dichterbij.

In dit gedeelte proberen we deze voorschriften die van invloed zijn op ons te vereenvoudigen, zodat we ons bewust worden van de urgentie om ze te kennen, te begrijpen en te kunnen communiceren.

Aflevering 2: MDMS: Multimodale Digitale Mobiliteitsdiensten, een EU-reguleringsproject dat tot doel heeft de planning, vergelijking en aankoop van digitale tickets te vergemakkelijken die verschillende vervoerswijzen in Europa combineren (aanvankelijk vliegtuig en trein) en verkopers in staat stelt de beste route tegen de beste prijs aan te bieden, terwijl ze zich richten op duurzamere vervoersopties. Een "one-stop-shop" voor de consument, een zegen!

Dit voorstel voor een EU-wettelijk kader stond nog steeds op de agenda op 10 oktober, met tot nu toe weinig resultaat.

Dat komt omdat... Het is verre van eenvoudig om dit op te zetten, en hoewel iedereen het erover eens is dat dit een zeer noodzakelijk instrument is, zijn er obstakels, waaronder:

 • Het feit dat dit instrument parallel moet worden ontwikkeld met een ander reguleringsproject om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) te meten, genaamd CountEmissionsEU. Dit instrument bestaat nog niet.
 • Of hoe ervoor te zorgen dat vervoerders en verkopers hun informatie over hun aanbiedingen op een eerlijke, redelijke en niet-discriminerende manier en in realtime delen met de eindconsument? Wie draagt ook de verantwoordelijkheid voor een terugkeer of annulering van een van de reserveringssegmenten? En als het gaat om het harmoniseren van verschillende instrumenten, moet de consumentenbescherming voor iedereen hetzelfde zijn, wat momenteel niet het geval is: dit zal onvermijdelijk invloed hebben op de prijzen.

In Nederland is dit platform in ontwikkeling, maar het vereist sterke publiek-private samenwerking en een regelgever die toezicht houdt op de processen.

Na al deze vergaderingen is het redelijk om te denken dat een voorstel van de Commissie vóór de volgende verkiezingen van juni 2024 het daglicht kan zien? Niets is minder zeker. Hoe langer dit project zich voortsleept, hoe meer landen en/of particuliere actoren de kans zullen grijpen om hun eigen instrumenten te ontwikkelen, sommigen doen dat al. Dit zou de wens voor een uniform project volledig tenietdoen... En we zouden een mooie kans missen om gezamenlijk naar het Europese FIT for 55-project toe te werken.

Laten we hoopvol blijven!

 
 
 

Niet te missen opleiding : BTW in de reissector & PRW in de praktijk

 

Btw in de reissector en Pakketreizenwet in de praktijk

 

BTW in de reissector en de Pakketreizenwet, zijn essentieel binnen je job als reisprofessional.

De materie is niet steeds eenvoudig en kan saai lijken, maar is een onmisbare kennis om op een correcte manier een reis te verkopen.

Beide wetgevingen staan los van mekaar, wat vaak voor verwarring en tegenstrijdigheden zorgt.

Tijdens deze cursus gaan we samen door een aantal belangrijke aspecten van beide regelgevingen. Op basis van de ervaringen van de voorbije jaren toetsen we deze aan de praktijk. Op deze manier krijg je een uniek inzicht in het geheel zodat je praktisch aan de slag kan.

 

Wat staat er op het programma?

Een cursus van 2u over btw in de reissector en de bijzondere reisbureauregeling voor zowel organisatoren als doorverkopers, gebracht door Sebastien Pauwels.

 • Basis begrippen van btw en de bijzondere reisbureauregeling
 • Overzicht van de belangrijkste aspecten van de nieuwe circulaire 2020/C/XX
 • Welk btw-voet aanrekenen cfr. vademecum
 • Overlopen van cases uit de praktijk en hoe deze op een correcte manier verwerken voor de BTW


Een cursus van 2u over de Wet van 21 november 2017 betreffende de Verkoop van Pakketreizen, Gekoppelde Reisarrangementen en Reisdiensten, gebracht door Koen van den Bosch.

 • Definities en basisbegrippen
 • De rechten en plichten als organisator en doorverkoper
 • Overlopen van concrete gevallen en toepassing van de Reiswet in de praktijk en hoe hiermee omgaan

 

Leerdoelen

De bedoeling van deze cursus is om in eerste instantie de basis begrippen van BTW in de reissector en de pakketreizenwet te begrijpen. Onze lesgevers trachten deze complexe materie op een zo eenvoudige manier te brengen dankzij praktijkvoorbeelden zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Deze klassikale opleiding zal zorgen voor de nodige interactie en geeft meer mogelijkheden om vragen te stellen.

 

Wanneer : Dinsdag 21 november

Waar : regio Gent

 

Interesse? Schrijf je hier in

 
 
 

Opleidingen in de kijker :

 

Hoe duurzaam is jouw reisaanbod?


Ken jezelf en werk beter samen met anderen

E-learning: Prijszetting in de reissector

Klik hier
Klik hier
Klik hier

 

 
 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons op sociale media

 

 

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]