Belgian Travel Academy
 

We zullen aanwezig zijn op de BTExpo 2023!

 

 

We zijn verheugd u aan te kondigen dat we deelnemen aan een van de belangrijkste evenementen van het jaar: BTExpo!

BTExpo biedt ons de perfecte gelegenheid om ons trainingsaanbod en onze ambitieuze projecten voor het jaar 2024 aan u te presenteren. Als u op zoek bent naar opleidingsmogelijkheden die kunnen bijdragen tot uw professionele ontwikkeling, kom dan zeker langs.

We zullen ook twee workshops van elk 30 minuten organiseren, waarin we waardevolle informatie en essentiële kennis zullen delen over onze vier pijlers: opleidingen uiteraard, maar ook het CERTA-label en CERTA Green, het Travel Intelligence Report (TIR) en onze duurzaamheidsprojecten.

Hou er echter rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn tot slechts 12 personen per sessie. Het is dus van cruciaal belang om uw plek te reserveren via de website van de Belgian Travel Academy om ervoor te zorgen dat u deze kans niet mist.

We kijken er naar uit om u te ontmoeten, van gedachten te wisselen over uw projecten, doelen en ambities.

We kijken er naar uit om u te ontmoeten op BTExpo en deze boeiende dag met u te delen. Samen kunnen we een briljante toekomst vol kansen creëren. Schrijf u nu in om uw badge voor BTExpo te ontvangen.

 
 
 

Uittreksel uit het Travel Intelligence Report

Uittreksel uit het Travel Intelligence Report Q3.2023 | Fit for 55-pakket (Verordening (EU) 2021/1119).

De post-Covid-periode heeft een indrukwekkend aantal Europese regelgevingen op het gebied van klimaat, energie, landgebruik, transport en belastingen voortgebracht om de netto-uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% te verminderen ten opzichte van 1990. Dit wordt het "Fit for 55-pakket" genoemd, dat in juli 2021 door de Europese Commissie werd voorgesteld.

Verschillende richtlijnen hebben betrekking op onze sector, en de data waarop deze richtlijnen in werking treden, naderen snel.

In dit gedeelte proberen we deze richtlijnen die van belang zijn voor ons vakgebied te verduidelijken, zodat we ons bewust worden van de urgentie om ze te kennen, te begrijpen en te kunnen communiceren.

Aflevering 1: EU-regelgeving RefuelEU Aviation, aangenomen door het Europees Parlement op 13 september 2023, drie weken geleden.

In het kort: het gebruik van minimaal 2% duurzame luchtvaartbrandstof (SAF - Sustainable Aviation Fuel) in de energiemix wordt verplicht voor alle Europese luchtvaartmaatschappijen en luchthavens vanaf 1 januari 2025. Vanaf 2030 zal het verplichte percentage SAF stijgen tot 6%; vanaf 2035 zal het 20% zijn, met de verplichting om gedeeltelijk synthetische brandstof te gebruiken. Het doel voor 2050 is om 70% SAF te bereiken. Er is hoop dat tegen 2035 ook andere bronnen zoals elektriciteit en waterstof gebruikt kunnen worden.

Frédéric Dechamps, Senior Director Sales van de Lufthansa-groep, herinnerde ons terecht tijdens de jubileumavond van de BTC op 18 september eraan dat Europese luchtvaartmaatschappijen nog 16 maanden hebben om zich in regel te stellen met deze richtlijn.

Toch zijn er tal van struikelblokken: SAF's zijn nog steeds zeldzaam en dus duur. De productie van de benodigde hoeveelheden alternatieve brandstof zou enorme hoeveelheden land en natuurlijke hulpbronnen vergen. Bovendien zouden de kosten van de overgang waarschijnlijk worden gedragen door de passagiers.

Vorige week werden er stemmen opgeworpen in Lissabon (World Aviation Festival) om realistisch te zijn in het licht van de bestaande struikelblokken. We wachten deze week op feedback van het World Sustainability Symposium in Madrid om te weten welke oplossingen worden voorgesteld.

 
 
 

Opleidingen in de schijnwerpers

 

Hoe duurzaam is jouw reisaanbod?

Get2Know Lufthansa Group

Ken jezelf en werk beter samen met anderen

Klik hier
Klik hier
Klik hier

 

 
 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons op onze sociale media

 

 

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]