Belgian Travel Academy
 

CERTA: Eerste certificeringscomité - 3 gecertificeerde reisbureaus

Op donderdag 15 juni kwam het allereerste CERTA certificeringscomité bijeen. Het comité met Michel van Lishout, voormalig voorzitter van BTA, Meester Olivier Dugardyn, Christophe Depreter en Koen van den Bosch, respectievelijk secretaris-generaal van UPAV en CEO van VVR en Anne-Sophie Snyers, CEO van BTC kreeg vier dossiers voorgelegd. Van de vier voorgelegde dossiers hebben drie reisbureaus hebben het CERTA 2023-label behaald.
Proficiat aan Jean-François, Mélanie en Fabian, vertegenwoordigers van EuropAventures, RTK Travel Moucron en Railtrip Travel, die als eersten het CERTA-label behaalden.
Op dit ogenblik zijn er nog 28 andere reisbedrijven van wie het dossier lopende is. Op 31 juli komt het comité opnieuw samen. Profiteer van de maand juli om ook jouw dossier in te dienen!

 
 
 
 

Het Travel Intelligence Report (TIR): Wat is er nieuw in de derde editie?

Elk kwartaal analyseert de BTC de cijfers van de Belgische reismarkt. We kijken naar de cijfers van de gehele reismarkt en deze van de georganiseerde reismarkt. Dit gebeurt op basis van de boekingen bij een panel van Belgische reisbureaus en touroperators, die nu 10% van de markt vertegenwoordigen.


Vanuit de assumptie dat elk deelnemend reisbedrijf gemiddeld 750 dossiers per jaar beheert, met gemiddeld 2 reizigers per dossier levert dit inzicht in de reisgewoonten van 150.000 reizigers per jaar... Een uitstekende start!

We willen dan ook de honderden reisbedrijven die hun cijfers anoniem met ons delen van harte bedanken voor hun steun.

Het volgende rapport zal de cijfers tot en met juni 2023 bevatten die vergeleken worden met de situatie van de voorgaande jaren. Het rapport wordt eind juli verwacht. Het is een uitstekende graadmeter om de stand van zaken van UW reisbedrijf te beoordelen: Wie gaat waarheen? Hoe gedraagt de klant van het reisbureau zich ten opzichte van de internet-klant? Wat zijn de populaire bestemmingen, enz.?
We houden u ook op de hoogte van de laatste wetswijzigingen (er gebeurt veel op Europees niveau: duurzaamheid, herziening van de wet op pakketreizen, enz.) en geven een samenvatting van de laatste trends en scenario’s die door gerenommeerde spelers en actieve verenigingen in de toeristische sector (GBTA, ECT, WTTC, enz.) uitgebracht werden.


Wilt u meer weten? Kijk dan zeker uit naar eind juli!

 
 
 

De Hoofdopleidingen:

Klimaat en duurzaamheid Reiswet: e-learning IATA GDS Fares & Ticketing
Klimaat
klik hier

klik hier

cliquez ici

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]