Belgian Travel Academy

websiteWereldwijde Dag voor Verantwoord Toerisme op 2 juni: wat doen we voor U?

 

1. Betrokkenheid bij het Sustour-project en het Travelife-label

Op 2 juni 2023 vindt de Wereldwijde Dag voor Verantwoord Toerisme plaats. Deze dag biedt ons, op Belgisch niveau, de gelegenheid om concrete acties die de BTC onderneemt ter bevordering van duurzaam en verantwoord toerisme toerisme in de kijker te plaatsen.

Sinds april 2022 maakt de BTC deel uit van het Europese Sustour-project. Dit project begeleidde reisbureaus en -organisatoren om het Travelife-label te behalen. Onder Sustour kon dit bijzonder voordelig dankzij een Europese subsidie die de deelnemende bedrijven ten goede kwam. U kan vandaag alsnog het Travelife-label behalen. Hoewel dit misschien als een langdurig proces kan worden beschouwd (159 criteria om te vervullen), blijven we u aanmoedigen om deel te nemen aan dit proces. U vindt alvast meer info op hun website. We staan klaar om u bij elke stap te ondersteunen.

Als u meer wilt weten over dit initiatief, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail

 
 
 

2. Het Belgische CERTA-label

CERTA omvat de eerste belangrijke stappen binnen het kader van duurzaam toerisme en verantwoord ondernemen voor reisbureaus en -organisatoren.

Dit Met het onderschrijven van enkele belangrijke gedragscodes en het aanbieden een tool om bij te dragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot die in de CERTA-criteria vervat zitten neemt u de eerste belangrijke stappen naar een duurzamer engagement. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of stuur uw bericht naar dit e-mail.

Het Travelife-label is een uitbreiding van het CERTA-label en is vervat in het CERTA Green.

 
 
 

3. Agir pour un Tourisme Responsable : de Franse vereniging ATR

De BTC is sinds 2022 lid van "Agir pour un Tourisme Responsable" (ATR), waarmee een netwerk van bedrijven wordt samengebracht die ervoor hebben gekozen om zich in te zetten voor een meer verantwoord toerisme.

Ter gelegenheid van 2 juni, de werelddag voor Verantwoord Toerisme vertellen twee Belgische bedrijven hun verhaal. ATR verwijst hier ook naar in haar berichtgeving. Waarom u niet? Laat u door hen ook inspireren. Hun website en sociale media staan vol met voorbeelden en prachtige ideeën.

Meer informatie

 
 
 

4. Travel Intelligence Report

Onze driemaandelijkse Travel Intelligence-rapporten, die sinds januari 2023 worden gepubliceerd geven een duidelijk inzicht in de gehele en de georganiseerde reismarkt in België. Ze zijn toegankelijk voor alle bedrijven die meer willen weten over de ontwikkelingen binnen onze sector. Ze geven ook een inzicht van de vele initiatieven op het gebied van duurzaam toerisme.

Deze rapporten behandelen onder andere de voortdurend evoluerende Europese regelgeving, die het toerismelandschap in de nabije toekomst zal vormgeven. Voor meer informatie nodigen wij u uit om onze website te bezoeken.

 
 
 

Andere acties

Op 24 januari 2023 heeft de BTC samen met andere verenigingen, bedrijven en universiteiten officieel de charter van de Coalitie voor duurzaam zakenreizen mede ondertekend. Dit charter bevat een aantal 'best practices' dat bedrijven inzicht moet geven over hoe ze op een andere manier kunnen reizen.


Sinds 2023 is BTC ook lid van de Belgische vereniging 'The Shift', een community dat bedrijven, verenigingen, academische en openbare instellingen uit de meest uiteenlopende sectoren in België, samenbrengt met als gezamelijk doel om duurzame ontwikkeling te bevorderen.

Een bron van inspiratie en uitwisseling tussen dynamische en innoverende bedrijven! U kunt ook lid worden en helpen samenbouwen aan een meer duurzame economie en samenleving.Samen kunnen we het verschil maken en bijdragen aan een betere toekomst voor onze industrie en onze planeet: "Alleen ga je sneller. Samen komp je verder "!

 
 
 

BTC - Belgian Travel Confederation
www.belgian-travel-confederation.be

Boulevard Brand Whitlock 132, 1200 Bruxelles
info@btc-travel.be

 
BTA - Belgian Travel Academy
info@bta-travel.be
  Certa
certa@btc-travel.be

Mail envoyé à [email]